تاریخچه
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۵۳ و همزمان با تاسیس مرکز پزشکی ایران، در طبقه زیرزمین ساختمان گاندی دانشگاه راهاندازی شد و مدیریت آن برعهده آقای دکتر داودیفر قرار گرفت. وی فارغالتحصیل دکترای کتابداری و اطلاعرسانی از دانشگاه پیتسبرگ یکی از بزرگترین دانشگاههای آمریکا بود. در آغاز فعالیت، به دلیل تاکید مسئولین وقت بر نشریات لاتین در حوزه علوم پزشکی، مجموعهای غنی از ۲۵۰۰ مجله تهیه و به این کتابخانه ارسال گردید. همچنین، نمایهها و منابع تخصصی علوم پزشکی از جمله: Index Medicus ،Excerpta Medica ،Chemical Abstract ،Biological Abstract ،Nursing Index ،Current Content بطور کامل گردآوری شد. علاوه براین، مجموعه کتب آموزشی مورد نیاز دانشجویان و متخصصان بیواسطه از ناشرین بینالمللی خریداری شده و دریافت میگردید. بتدریج درمدت سه سال این مرکز به کتابخانه مرجع ملی و منطقهای تبدیل شد. این کتابخانه از طریق سیستم ماهوارهای مدلارز، با کتابخانه ملی پزشکی امریکا در ارتباط مستقیم بود تا کتابداران و کاربران در حوزه پژوهشی و فعالیتهای خود تعاملات علمی داشته باشند. |
از جمله فعالیتهای دکتر داودیفر، ثبت و تاسیس اولین دانشکده کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی بود که با گروه مدیریت قوی کتابداری به آموزش دانشجویان کتابداری و اطلاعرسانی میپرداختند.
پس از انقلاب اسلامی و طی شدن دوره انقلاب فرهنگی، کتابخانه به فعالیت خود ادامه داد و دکتر طبیبی که در آن زمان ریاست دانشکده کتابداری و اطلاعرسانی را برعهده داشت نام این دانشکده را به دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی تغییر داد.
این کتابخانه در سال ۱۳۹۱ به ساختمان جدید منتقل شد. ساختمان جدید کتابخانه به وسعت ۹۲۵۰ متر و در ۱۱ طبقه در پردیس همت قرار دارد.
افرادی که از ابتدا تاکنون مدیریت این کتابخانه را برعهده داشتند عبارتند از: